آیا می دانید مشاوره شغلی چیست و مشاور شغلی چه کمکی می تواند به شما بکند؟ آیا می دانید هدف شما از انتخاب این شغل چیست؟ آیا اطلاعات کافی در مورد شغل انتخابی خود دارید؟ آیا از شغل انتخابی خود رضایت دارید؟ آیا تا کنون به مشاور شغلی مراجعه کرده اید؟ آیا می دانید چه زمانی باید به مشاوره شغلی مراجعه کنید؟ آیا می دانید چه مسائلی را باید با مشاور در میان بگذارید؟ ما در این مقاله درباره این سوالات حرف خواهیم زد و همچنین درباره انتظاراتی که بایستی از یک مشاور شغلی با تجربه و جلسه مشاوره داشته باشیم، حرف می زنیم.

مشاوره شغلی چیست؟

مشاوره شغلی که به آن مشاوره حرفه ایی یا راهنمای شغلی نیز گفته می شود، از شاخه‌ های مشاوره می باشد، که به اشخاص در مواجهه شدن با مسئله های شغلی کمک می کند و همه ی مسائل مرتبط به منابع انسانی را در بر خواهد گرفت. مهم ترین وظیفه ی مشاوران شغلی، ارائه دادن مشاوره حرفه ایی به مراجعه کنند گان با استفاده از تکنیک‌ های مشاوره ای و کمک به آن ‌ها در تصمیم ‌گیری ‌های پیچیده کاری و پشتیبانی در رویاروی با شرایط دشوار شغلی خواهد بود. هدف مهم مشاوران متخصص به صورت کلی بر موضوعاتی مثل جستجوی کار متناسب، تغییر شغل، توسعه شغلی و سایر چالش های مربوط به کار هست.

برای اینکه بهتر و سریعتر بتوانید از استعداد خود باخبر شوید و از علاقه خود اطلاع داشته باشید به شما پیشنهاد میکنیم تست هالند را حتما انجام دهید با کلیک بر روی کلمه تست هالند میتوانید وارد صفحه تست شوید.

لازم به ذکر است به دلایلی همانند تفاوت های فرهنگی و زبانی، هنوز تعریف واضحی از مشاوره شغلی به دست نیامده است. به طور معمول منظور از کلمه مشاور شغلی، راهنمایی بوده و هم ردیف کلماتی مانند راهنما قرار می گیرد که البته مفهوم این کلمات با توجه به درک های گوناگون نیز در مفهوم مشاوره شغلی تغییر کرده است.

قبل از از مراجعه به مشاوره شغلی، حتما این مقاله را تا انتها با دقت مطالعه کنید.

چرا مشاوره شغلی؟

تنوع مشاغل بسیار بیشتر از سال های گذشته است. بزرگان ما این همه گزینه برای انتخاب کار نداشتند، از میان این همه گزینه گوناگون، کدام یک متناسب با حال من می باشد؟ کدام شغل می تواند رضایت شغلی را برای من فراهم‌ کند؟

از سویی دیگر هدف ما از شغل نیز بسیار بیشتر از گذشته می باشد. اکنون ما انتظار داریم که شغل ما علاوه بر این که درآمد خوبی برای ما داشته باشد، در راستای علاقه و استعداد های ما نیز باشد. حرف زدن از مسائلی هایی مثل استعداد یابی و علاقه ‌سنجی شاید دویست سال پیش خنده دار به نظر می آمد، اما امروزه اوضاع بسیار تغییر کرده است.

در راستای رسیدن به شغل خوب و مناسب، ما چندین بار دچار سرگردانی خواهیم شد. نمیدانیم چه هدفی از شغل داریم و کدام شغل، همان شغل رویایی و مورد علاقه ی ماست؟ در بین این سردرگمی و پیچیدگی، مشاور شغلی بهترین راهنمای ما در رسیدن به شغل مناسب خواهد بود. برخی مواقع یک مشورت شغلی خوب، ممکن است منجر به تصمیم‌ گیری بسیار بهتری گردد و همچنین سبب صرفه ‌جویی در وقت و سایر منابع گردد و همچنین زندگی را برای ما دل پذیر تر کند.
برای چه کاری می توانم مشاوره شغلی ببینم؟

مشاوره شغلی می تواند یک گزینه عالی برای بررسی هرگونه سوالات یا نگرانی در مورد مسیر شغلی شما ، حرکت احتمالی شغلی مورد نظر شما و/یا چالش هایی باشد که در محل کار با آن روبرو هستید.

در اینجا چند موضوع است که می توانید در مشاوره شغلی مورد بحث قرار دهید:

مهارت ها یا استعدادهای خاص شما
تعهد آموزشی مورد نیاز مشاغل مختلف
درآمد بالقوه مشاغل مختلف
محیط کار روزانه (در خارج از خانه در مقابل داخل خانه ؛ از راه دور در مقابل دفتر ، تیم کوچک در مقابل تیم بزرگ)
فرصت های تغییر یا پیشرفت در یک حرفه خاص
مهارتها و تحصیلات لازم برای شغل مورد نظر

مشاوره شغلی چقدر موثر است؟

مطالعات نشان داده است که مشاوره شغلی یک ابزار عالی برای مبارزه با استرس شغلی مرتبط با موضوعات مربوط به سلامت روان ، مانند افسردگی و اضطراب است.

علاوه بر این از طریق این مشاوره شما می توانید مسیر شغلی و کاری خود را مشخص کنید. از مشاوره و راهنمایی های افرادی که در این زمینه تخصص دارند استفاده کنید. به عبارتی به شما کمک خواهد کرد آینده شغلی و درامدی روشنی را برای خود تصور و برنامه ریزی کنید و در جهت رسیدن به این اهداف گام های خود را بردارید.

یک جلسه مشاوره شغلی معمولی چگونه ساخته شده است؟

یک مشاور شغلی ممکن است جلسات اولیه شما را با ارزیابی و آزمایش شخصیت آغاز کند تا نقاط قوت ، مهارت ها ، علایق و نوع شخصیت شما را ارزیابی کند.

مشاور ممکن است یک تست IQ ، یک آزمون استعداد شغلی یا یک تست شخصیت مانند آزمون مایرز بریگز انجام دهد.

در مرحله بعد ، یک مشاور شغلی اطلاعاتی را از آزمون های شخصیتی و پرسیدن سوالات مربوط به شغل برای تعیین بهترین مسابقات شغلی جمع آوری می کند.

برخی از سوالاتی که یک مشاور شغلی ممکن است بپرسد عبارتند از:

از انجام چه شغلی لذت می برید؟

در چه شغل و مسئولیتی خوب هستید؟

مدراک شما؟ (به عنوان مثال ، مدارک تحصیلی ، سابقه کار قبلی ، گواهینامه)

چه ارزش های در خود می بینید؟

چه مشاغلی در منطقه شما موجود/رایج است؟

چقدر پول نیاز دارید تا راحت باشید؟

آیا به تنهایی بهتر کار می کنید یا با دیگران؟

آیا مسافرت را دوست دارید؟

آیا به دنبال محیط کاری آرام یا رقابتی هستید؟

چه کسانی ممکن است از مشاوره شغلی سود ببرند؟

مشاوره شغلی ممکن است برای موارد زیر مفید باشد:

افرادی که اخیرا از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.
هر کسی که بعد از مدتی به نیروی کار بازگردد ، مانند مرخصی طولانی مدت والدین.
افرادی که از شغل خود ناراضی هستند و می خواهند تغییری ایجاد کنند – خواه کوچک باشد یا شدید.

چه زمانی به مشاور شغلی مراجعه کنیم؟

در این چنین وضعیت‌ هایی بهتر می باشد به یک مشاور شغلی خوب مراجعه کنیم:

زمانی که از شغل فعلی خود راضی نیستیم و مدت هاست که با زحمت فراوان و با بد و بیراه گفتن به خود و این زمانه از خواب بیدار می شویم و حرف هایی مانند: از کارم بدم میاد، چی کار کنم؟ با خود تکرار می کنیم.

هنگامی که تصمیم به تغییر شغل گرفته ایم اما دارای استرس تغییر شغل می باشم و نمی دانیم دقیقا باید چگونه این کار را انجام دهیم، با مخالفت خانواده چه کنیم؟

زمانی که در حال تحصیل می باشم و متوجه شده ایم به هر علتی دوست نداریم در زمینه مربوط به رشته تحصیلی خود، فعالیت کنیم. حالا باید چه کار کنیم؟ تغییر رشته دهیم یا ادامه تحصیل و یا مقاطع بالاتر تغییر رشته دهیم یا …؟ (کارشناسی ارشد بخونیم یا نه؟) (به تحصیل خود ادامه دهیم یا نه؟ دکترا بخوانیم یا نه؟)

در جلسات مشاوره شغلی و تحصیلی چه چیزی را مطرح کنیم؟

جناب مشاور لطفا مرا کمک کنید که چطور علائق خودم را بشناسم؟ آیا همین که در نگاه اول به بازیگر شدن علاقه دارم ، برای این که با اهمیت ترین سرمایه زندگی خودم را در این راه صرف کنم کافی می باشد؟

جناب مشاور من تصمیم خودم را برای تغییر شغل گرفته ام، اما از تغییر شغل ترس دارم و از شما راهنمایی می خواهم؟ هزینه و مخارج زندگی را چکار کنم؟ با مخالفت خانواده چگونه برخورد کنم؟

مشاور گرامی، اکثرا می گویند که دکترا داشتن خوب تر از نداشتن آن می باشد، آیا حرف آن ها صحت دارد؟ آیا برای من به صرفه است که چند سال روی این موضوع وقت خودم را صرف کنم؟

مشاور شغلی ارجمند، لطفا من را راهنمایی کن که چگونه شغل کنونی خودم را در راستای هدف های بلند مدت خودم قرار بدهم؟

همان طور که خواندید، جلسات مشاوره شغلی مکانی برای صحبت کردن در مورد سوال هایی این چنینی است. ولی لازم است این نکته را متذکر شویم که اغلب شما بحث هایی را در این جلسه ایجاد خواهید کرد تا مشاور شغلی، در صورتی که اطلاعاتی را که لازم است در مورد شغل شما و شرایط شما به دست آورد را از این راه کسب کند. به عبارتی این راه حل مناسبی برای ارائه مشاوره موثر است.

همچنین باید بدانید که از مشاور در مورد راه های کسب مهارت ‌های لازم در مسیر شغلی خود کمک و راهنمایی بخواهید.

شما باید از جلسه مشاوره شغلی با تعداد زیادی ایده برای اجرایی کردن و کلی موضوع برای فکر کردن خارج شوید. به یاد داشته باشید مدیر پروژه طراحی راه شغلی شما می باشید و مشاور شغلی در بهترین حالت، فقط یک مشاور خوب می باشد، مدیر خود شما هستید.

مشاوره شغلی آنلاین و تلفنی

به طور طبیعی بهترین مشاوره، مشاوره حضوری می باشد. ولی در مواردی که شرایط برای مشاوره شغلی حضوری فراهم نیست، جلسه مشاور شغلی تلفنی و آنلاین نیز قابل برگزاری می باشد.

برگزاری جلسه های مشاوره آنلاین به کمک نرم افراز ها به راحتی قابل انجام می باشد. زمانی که امکان مشاوره آنلاین نباشد، مشاوره شغلی تلفنی نیز امکان پذیر می باشد. در این موارد نیز مشاور و مشورت ‌گیرنده بایستی تمرکز لازم داشته باشند و هر دو طرف باید یک کاغذ و خودکار داشته باشند برای ثبت نکته ها.
رزرو نوبت مشاوره

مراکز مشاوره شغلی

به طور معمول مراکز مشاوره شغلی در سراسر دنیا، همان مراکز مشاوره شغلی و کاریابی می باشند. مکان هایی که صرفا در مورد شغل های موجود راهنمایی می کنند! ولی مراکز مشاوره شغلی در شهر های بزرگ شاید اوضاع بهتری داشته باشند. اگر در شهر های بزرگ ‌نمی باشید، می توانید از مشاوره شغلی تلفنی یا آنلاین استفاده ببرید.

لازم به ذکر است شما می توانید به راحتی شماره تماس مشاوره شغلی را از سایت این موسسات بگیرید و درباره ی شرایط مشاوره از آن ها سوال کنید.

پیشنهاد های مشاوره شغلی برای موفق شدن که در مراکز مشاوره شغلی که باید همه برای رسیدن به موفقیت بدانند شامل موارد زیر است که آنها را مشاوران به شما متذکر می شوند:

داشتن برنامه ریزی
دارا بودن مدیریت زمان
مطالعه در مورد پیشینه
مطالعه بستر موضوع
هدف کوتاه مدت و بلند مدت
بررسی و جذب سرمایه
داشتن پشتکار
کسب کردن تجربه
یاد گرفتن مهارت های مرتبط
بررسی قوانین و مقررات
شناسایی و تشخیص فرصت های خود
بررسی تجارب جهانی مرتبط

مراحل مشاوره شغلی کدامند؟

زمانی که به دفتر یک مشاور مراجعه می‌کنید، اولین اقدامی که انجام می‌شود، ارزیابی اولیه شما و تعیین دقیق اهدافتان است. این مرحله با انجام یک‌سری تست‌ها و پرسش‌ها تکمیل خواهد شد. پس از آن، به سراغ استعدادیابی و سنجش هوش می‌روند تا مشخص شود که آیا اهداف شما با استعدادهای درونیتان هماهنگ هستند یا خیر. با انجام تست‌های خودشناسی، به تصمیم صحیح‌تری درمورد شغل آینده‌تان خواهید رسید.

در واقع اگر به هر دلیلی این مرحله از جلسات شغلی شما حذف شود، نتیجه نهایی چندان قابل اطمینان نخواهد بود. چرا که به مبناهای اصلی که براساس شخصیت فرد مشخص می‌شود، توجهی نشده و این امر در آینده سبب ایجاد فرسودگی و دلزدگی خواهد شد. گاهی اوقات پیش می‌آید که شغل متناسب با شخصیت شما، درآمد چندانی ندارد! اما این ظاهر قضیه است؛ چرا که هر کس با علاقه به شغل، تلاش مستمر و نگرش مثبت، می‌تواند در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کند، به یکی از بهترین‌ها تبدیل شود. همین امر سبب افزایش درآمد او نیز خواهد شد.

پس از آن‌که مشاور به طور کامل از اهداف، استعدادها و تیپ شخصیتی شما آگاه شد، می‌تواند به وسیله دانش خود، شما را جهت رسیدن به اهدافتان راهنمایی کند. همچنین در این مرحله، بهترین مشاغلی که می‌توانید در آن‌ها فعالیت داشته باشید نیز معرفی می‌شوند. در مرحله پایانی مشاوره شغلی، کوچینگ توسعه فردی برای شناسایی بهتر مسیر می‌تواند برگزار شود.

با فواید و مزایای مشاوره شغلی آشنا شوید!

خدماتی که در جلسات مشاوره شغلی ارائه می‌شود، بسیار گسترده و مهم هستند. در واقع شما می‌توانید در چنین جلساتی درمورد ارزیابی مشاغل مختلف و حتی چگونگی نوشتن یک رزومه حرفه‌ای صحبت کنید. در این بخش، در مورد مهم‌ترین فواید استفاده از جلسه‌های راهنمایی شغلی صحبت خواهیم کرد.

بررسی گزینه‌های شغلی مختلف

یک متخصص به شما کمک می‌کند تا نگاهی عمیق‌تر به گزینه‌های پیش روی خود داشته باشید. به عنوان مثال، برخی افراد در مورد مشاغل پزشکی تنها به درآمد توجه دارند. در حالی که این موضوع، ظاهر قضیه است و برای رسیدن به آن جایگاه، چیزهای زیادی وجود دارد که صرفا با نگاه دقیق می‌توان متوجه شد. علاوه بر این، می‌توانید جایگاه‌های شغلی که مناسب شما است را بهتر شناسایی کنید و با دیدی بازتر گزینه‌های پیش رویتان را بررسی نمایید.

توسعه شبکه

ساخت و توسعه شبکه، یکی از کارهایی است که بعضی افراد باتوجه به تیپ شخصیتی و یا هر دلیل دیگری، با آن مشکل دارند! این در حالی است که شبکه‌سازی می‌تواند تاثیر بسزایی در رشد شغلی افراد داشته باشد. به همین دلیل باید بتوانید روابط خود را با کسانی که در حوزه مورد علاقه شما فعال هستند، مستحکم کرده و به فرصت‌های جدید دست پیدا کنید. یک مشاور شغلی به شما آموزش می‌دهد که چگونه شبکه ارتباطیتان را گسترس دهید.

تمرین جلسات مصاحبه

یکی از مراحل دشوار رسیدن به یک شغل، شرکت در جلسات مصاحبه است. بدون شک چنین جلساتی برای هر کس اضطراب‌آور است و قرار گرفتن در چنین شرایطی می‌تواند هرکس را عصبی کند. در جلسات مشاوره به وسیله بازسازی و تمرین مصاحبه‌های شغلی شما می‌توانید به تسلط خوبی برسید و شرایط را تحت کنترل خود درآورید.

از بین بردن موانع

کسی که در زمینه مشاوره شغلی تخصص دارد، بدون شک از موانع موجود بر سر راه هر شغل نیز آگاه است. همین امر مسیر رسیدن به اهدافتان را هموار کرده و به شما کمک می‌کند تا قبل از رسیدن به هر مانع، با راه‌های از میان برداشتن آن آشنا باشید.

فواید مشاوره شغلی چیست

انجام آزمون‌ها و ارزیابی‌های مهارت

با انجام تست‌های تعریف شده، این امکان برایتان فراهم می‌شود تا راحت‌تر مهارت‌های خود را بشناسید. زمانی که به این شناخت برسید، انتخاب شغل آینده برایتان دشوار به نظر نخواهد رسید.
تدوین برنامه شغلی

برخی از افراد می‌دانند که شغل موردعلاقه‌شان چیست، اما با مسیر رسیدن به هدف آشنایی ندارند. جلسات مشاوره به آن‌ها کمک می‌کند تا یک برنامه عملی برای پیمودن این مسیر تدوین کنند.

هدف از مشاوره شغلی چیست؟

هدف، به عبارت ساده همان چیزی است که شما می‌خواهید در آینده داشته باشید. این می‌تواند یک خواسته یا یک نیاز و حتی می‌تواند بلند مدت یا کوتاه مدت باشد. یکی از مهم‌ترین اهداف شغلی شما زمانی است که تصمیم می‌گیرد در چه حرفه‌ای کار کنید، چرا که سال‌ها باید در آن مشغول به کار شوید و اگر با خلق و خوی شما همخوانی نداشته باشد، مسلما از آن لذت نخواهید برد. آیا می‌خواهید شیمیدان، دکتر، کارشناس جذب سرمایه، مدیر پروژه، کارشناس فروش یا چیز دیگری شوید؟ اینکه وقتی بزرگ شدم دوست دارم همه دکتر صدایم کنند، تنها برای هدف‌گذاری شغلی کافی نیست. شما باید بدانید که چگونه به این هدف برسید. دانستن هدف نهایی شغلی به شما این امکان را می‌دهد اهداف کوتاه مدت شغلی خود را روشن کنید و پله پله به هدف نهایی خود برسید. هدف از مشاوره شغلی این است که نه تنها به شما کمک کند تا تصمیماتی را که اکنون باید برای انتخاب شغل مناسب بگیرید، بلکه به شما دانش و مهارت هایی را که برای تصمیم گیری شغلی و زندگی در آینده نیاز دارید، می دهد. برخی افراد برای دستیابی به بهترین شغل نیازمند مراجعه به روانشناس فردی یا مشاوره فردی هستند تا اعتماد به نفس و عزت نفس کافی برای انتخاب یک کار مناسب را ایجاد کنند.

چه عواملی در انتخاب شغل موثر است؟

نکته مهمی که برای انتخاب شغل مناسب باید به طور کامل به آن توجه کنید، این است که به هیچ عنوان تحت تأثیر عوامل بیرونی قرار نگیرید. خیلی از اوقات ما به یک شغل علاقه یا استعداد نداریم، اما تحت تأثیر صحبت ها و رفتارهای دیگران تصور می کنیم که اتفاقاً به آن کار علاقه داریم! بیشترین میزان تأثیرپذیری ما هم معمولاً از موارد زیر است:

والدین
دوستان
افراد معروف
جو غالب جامعه
صدا و سیما
شبکه های اجتماعی

توسعه شغلی چیست؟

توسعه شغلی فراتر از تصمیم گیری در مورد رشته و شغلی است که می خواهید پس از فارغ التحصیلی به دست آورید. این واقعاً یک فرآیند حساس است، به این معنی که در طول زندگی شما باعث ایجاد تغییرات در آینده خود خواهید شد، موقعیت ها تغییر خواهند کرد، و شما به طور مداوم مجبور خواهید بود تصمیمات شغلی و زندگی خود را بگیرید و به بهترین شکل کار خود را به روز کنید و گسترش دهید.

مراحل توسعه شغلی

مراحل مختلفی وجود دارد که ممکن است در حین رشد در رشته خود، طی کنید. در حالی که مسیر شغلی هر کس متفاوت است، مراحل توسعه شغلی که بسیاری از متخصصان تجربه می‌کنند در اینجا آمده است:

رشد: مرحله رشد شامل توسعه مهارت‌های طبیعی و مشاهده موقعیت‌های شغلی مختلف است. شما شروع به یادگیری می‌کنید که نقاط قوت و ضعف شما کجاست و چگونه با مشاغل بالقوه مطابقت دارد.

کاوش: این مرحله شامل یادگیری بیشتر در مورد مشاغلی است که ممکن است شما را مجذوب خود کند و کشف وظایف و مسئولیت‌هایی که هر شغل بر عهده دارد. ممکن است در یک نقش تحصیلات و تجربه کاری بیشتری دریافت کنید و ممکن است تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید در این زمینه به کار ادامه دهید یا شغل دیگری را دنبال کنید.

استقرار: در این مرحله، شما معمولاً تصمیم می گیرید که کدام حرفه را دنبال کنید و در تلاش هستید تا در نهایت در نقش ارتقا پیدا کنید. ممکن است به طور مداوم سعی کنید در فرصت‌های آموزشی بیشتری شرکت کنید که بهتر شما را برای موقعیت‌های رهبری یا مدیریت آماده کند.

نگهداری: در این مرحله، شما باید از نقش خود راضی باشید و ممکن است به بسیاری از اهداف خود دست یافته باشید. می‌توانید به ساختن و موفقیت‌های بیشتر ادامه دهید یا تصمیم بگیرید که نقش یا زمینه دیگری را دنبال کنید.

افول: با بازنشستگی، تمرکز و بهره‌وری شما در حرفه‌تان ممکن است کاهش یابد، زیرا بر حفظ سلامت شخصی خود با استراحت و استراحت تمرکز می‌کنید. ممکن است ساعات کاری شما در این مرحله کاهش یابد یا به طور کامل متوقف شود.
مشاور شغلی کیست و چه کمکی به ما می کند؟

یک متخصص در این زمینه، به شما کمک می کند که متوجه باشید، چه کسی هستید و از تحصیل، شغل و زندگی خود چه می خواهید.
کسی باشید که در مورد افکار، ایده ها، احساسات و نگرانی های خود در مورد انتخاب های شغلی و تحصیلی خود با او صحبت کنید و به شما کمک کند تا افکار و احساسات خود را مرتب کنید، سازماندهی کنید و درک کنید.
به شما کمک می کند تا عوامل موثر بر پیشرفت شغلی خود را شناسایی کنید و به شما کمک کند علایق، توانایی ها و ارزش های خود را ارزیابی کنید.
به شما کمک می کند منابع و منابع اطلاعات شغلی را پیدا کنید.
به شما کمک می کند تا مراحل بعدی را تعیین کنید و برنامه ای برای رسیدن به اهداف خود تهیه کنید.

آنچه در مشاوره شغلی اهمیت دارد این است که نباید این فرآیند را محدود به انتخاب یک شغل خوب و یا تصمیم برای انتخاب رشته کرد بلکه باید بدانید انسان در طول عمر خود تغییر می‎‌‌‌کند، علایق جدیدی را در خود کشف می‎‌کند و با افزایش مهارت‌‏هایش، توانایی ورود به عرصه‏‌های کاری جدیدی را خواهد داشت. از این رو، مشاور شغلی موظف است آینده را برای‎تان ترسیم کرده و دانش کافی در اختیارتان قرار دهد تا نه تنها برای اکنون بلکه برای آینده شغلی خود نیز برنامه‏‌ای منسجم و هدفمند داشته باشید.

معیار های اصلی انتخاب شغل در مشاوره شغلی

معیارهای انتخاب شغل در حال حاضر، یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین محرکه‌های نیروی جوان برای ورود به بازار کار محسوب می‌شوند. با این حال، طبیعی است که برای پیدا کردن بهترین جایگاه شغلی، کمی سردرگم و نگران شوید؛ چون جامعه‌ای که ما امروزه در آن زندگی می‌کنیم، به خدمات و محصولات مختلفی نیاز دارد. به دلیل گسترش تکنولوژی در تمام دنیا و افزایش سطح نیازهای بشر، مشاغل مختلفی به وجود آمده‌اند که هر کدام تامین کننده بخشی از احتیاجات مردم به محصولات و خدمات هستند. مهم ترین این معیار ها عبارت اند از:

1. در دسترس بودن شغل

از جمله مهمترین اصول انتخاب شغل می توان به در دسترس بودن شغل اشاره کرد. منظور از در دسترس بودن شغل در مشاوره شغلی، این است که، شغلی را انتخاب کنید که در اکثر فصول سال و به طور طولانی مدت بتوانید آن را انجام دهید. هنگام انتخاب شغل باید تحقیق کنید، تا بدانید چه شغلی را می توانید به طور طولانی مدت ادامه دهید.علاوه بر این در انتخاب شغل توجه به این نکته که انتخاب شغل های فصلی و یا شغل هایی که فقط برای کوتاه مدت قابل انجام هستند، علاوه بر طاقت فرسا بودن، هیچ تضمینی شغلی ندارند و ممکن است پس از مدتی مجبور شوید تا شغل دیگری را برای خود انتخاب کنید. پس بهتر است قبل از انتخاب شغل در مورد آینده شغلی آن تحقیق کنید و شغلی را انتخاب کنید که طولانی مدت باشد و در آن امکان پیشرفت وجود داشته باشد.

2. اشتیاق و علاقه

یکی دیگر از ده اصل برای انتخاب شغل، داشتن اشتیاق و علاقه به شغل مورد نظر است. از جمله مهمترین سوال هایی که قبل از انتخاب مسیر شغلی باید از خود بپرسید این است که به چه رشته و یا شغلی علاقمند هستیم؟ انجام چه شغلی به من حس خوبی می دهد؟ علایق من در زمینه شغلی چیست؟ خیلی از افراد از شغل خود و کاری که انجام می دهند راضی نیستند، این نارضایتی سبب شده تا شغل خود را یک کار طاقت فرسا بدانند، اما موضوع اینگونه نیست! نارضایتی افراد از کاری که انجام می دهند به دلیل عدم علاقه به آن کار است‌.بنابراین اگر میخواهید در آینده از شغل خود رضایت داشته باشید و کاری که انجام می دهید برای شما طاقت فرسا نباشد در عوض حس خوبی به شما دهد، قبل از انتخاب شغل باید به علایق خود فکر کنید، و با توجه به علایق و استعداد خود شغل مناسب خود را بیابید‌.

3. توجه به مهارت

توجه به مهارت های فرد هم از جمله معیارهای انتخاب شغل است. مهارت های هر فرد، نقطه قوت آن فرد است که به اون کمک میکند تا کار مورد نظر را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. یکی از رایج ترین سوال هایی که در مصاحبه های استخدامی پرسیده می شود این است که، کارفرما از شما می پرسد شما در چه زمینه ای مهارت دارید؟ یا اینکه مهارت شما چیست؟ هدف کارفرما از پرسیدن این سوال، این است که بداند شما در چه زمینه ای می توانید به پیشرفت کار کمک کنید، به بیانی بهتر کارفرما با پرسیدن این سوال می خواهد بداند که حضور شما در آن شرکت می تواند چه موفقیت ها و پیشرفت هایی را به ارمغان بیاورد.برای یافتن یک شغل خوب بهتر است مهارت های خود را افزایش دهید، هر چه مهارت های ارتباطی شما و دیگر مهارت های شما بیشتر شود، فرصت های شغلی بیشتری هم برای شما اتفاق می افتد. به عنوان نکته کلیدی باید گفت که بهتر است مهارت های خود را یادداشت کنید و با توجه به مهارت های خود، مسیر شغلی مناسبی را برای خود انتخاب کنید.

4. استعداد

استعداد هر فرد به اون کمک می کند تا در کار خود موفق تر باشد‌. هر شخصی یک، دو و یا به تعداد بیشتری استعداد دارد. نکته مهم این است که افراد استعداد خود را کشف کنند، با توجه به استعداد خود مسیر شغلی مناسب را انتخاب کنند. انتخاب شغلی که در آن استعداد دارید سبب می شود تا پیشرفت بهتری در کار خود داشته باشید.

5. سطح تحصیلات

از سطح تحصیلات هم می توان به عنوان یکی از ده اصل برای انتخاب شغل یاد کرد. داشتن تحصیلات مرتبط با شغل یکی از کلیدهای موفقیت و پیشرفت در شغل مورد نظر است. حتی اگر بدون داشتن مدرک در یک شغل استخدام شده‌اید، برای پیشرفت شغلی و موفقیت در کار باید در آن رشته تحصیلات خود را ادامه دهید و مدرک تحصیلی مرتبط با شغل خود را کسب کنید. در برخی از مشاغل داشتن مدرک تحصیلی مرتبط بسیار مهم است و افراد برای کار در شغل مورد نظر حتما باید مدرک تحصیلی آن را داشته باشند. در عوض شغل هایی هم هستند که نیاز به مدرک تحصیلی ندارند و افراد برای کار در آن شغل باید مهارت لازم را کسب کنند. نقطه اشتراکی که بین این دو دسته شغل وجود دارد این است که در هر دو باید یک نوع آموزش وجود داشته باشد‌. در برخی این آموزش از طریق مدرک تحصیلی و محیط آموزشی دانشگاهی داده می شود، در برخی دیگر هم از طریق مهارت آموزی تجربی.

6. نوع نگرش به کار

تفاوت در علایق افراد و طرز تفکر سبب شده تا وقتی افراد مختلف در یک محیط یکسان کار کنند نگرش های متفاوتی به آن کار داشته باشند. از جمله مهمترین معیارهای انتخاب شغل توجه به نگرش فرد به آن شغل مورد نظر است. اگر از آن دسته از افراد هستید که تجربه هیجان و استرس را دوست دارید انتخاب شغل های پر تنش، می تواند برای شما هیجان انگیز باشد، و اگر از استرس بیزارید و محیط شغلی آرام را دوست دارید باید به شغل هایی روی بیاورید که استرس شغلی کمتری دارند. توجه به این نکات سبب می شود تا رضایتمندی شما از شغلتان بیشتر شود.

7. تجربه شغلی

داشتن تجربه شغلی سبب می شود تا شانس شما برای استخدام در آن شغلی که تجربه آن را دارید بیشتر شود. بسیاری از کارفرماها و شرکت ها تمایل بیشتری دارند تا افرادی را استخدام کنند که تجربه شغلی بیشتری دارند، به عبارتی بهتر باید گفت کارفرما علاقمند به استخدام فردی است که قبلا هم سابقه کار در آن شغل و حرفه را داشته باشد. علت این رفتار کارفرما هم این است که، استخدام افراد با تجربه سبب می شود تا شرکت پیشرفت شغلی بهتری را تجربه کند. شخصی که تجربه کافی داشته باشد دیگر زمانی را برای آزمون و خطا صرف نمی کند و می داند که از چه طریقی می تواند پیشرفت بهتری داشته باشد. از جمله بهترین روش ها برای کسب تجربه شرکت داوطلبانه در دوره های کار آموزی است. با گذراندن این دوره ها تجربه کافی در مورد شغل مورد نظر خود را کسب می کنید و اینکار شما را به شغل مورد نظرتان نزدیکتر می کند.

8. حقوق و دستمزد

در ابتدا باید گفت حقوق و دستمزد از جمله موارد مهم نیست که آن را در راس تصمیم گیری مسیر شغلی خود قرار دهید. اما توجه به آن هم لازم است. بهتر است قبل از انتخاب شغل در مورد حقوق و دستمزد آن هم تحقیق کنید. دستمزد یک شغل خوب باید به میزانی باشد که هزینه های ضروری زندگی شما را تامین کند‌. از طرفی دیگر ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که برای انتخاب بین چند شغل دچار شک و تردید شوید در این شرایط می توان از حقوق و دستمزد هم به عنوان یکی از معیارهای مقایسه استفاده کرد.

انتخاب شغل تغییر آن و مشاوره شغلی، یکی از دغدغه‌هایی است که هرکدام از ما در برهه‌ای از زندگی خود با آن روبرو می‌شویم. بدون شک شغل هرشخص، در زندگی او تاثیر مستقیم خواهد داشت. بنابراین ترسیم مسیر شغلی، دستیابی به کار مناسب و در نهایت کسب رضایت شغلی، سبب ارتقا سطح کیفی زندگی خواهد شد. برای اینکه بتوانید شغلی درخور اهداف و سلایق خود برگزینید، باید به نکاتی توجه داشته باشید که در این مقاله به چند مورد از آنان اشاره کردیم. چنانچه در انتخاب شغل مناسب و ترسیم مسیر شغلی خود به راهنمایی بیشتر نیاز دارید، مشاورین ذهن آرا می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

ویژگی‌های یک مشاور شغلی خوب چیست؟

پیدا کردن یک مشاور متخصص و مسئول ممکن است کمی سخت باشد. به همین دلیل در این بخش، به ویژگی‌هایی که یک مشاور شغلی باید داشته باشد، اشاره می‌کنیم.

فردی که در این زمینه فعالیت می‌کند، باید مدرک دانشگاهی در یکی از رشته‌های مشاوره توان‌بخشی، آموزش مشاور، روانشناسی مشاور و یا سایر رشته‌های مرتبط داشته باشد.
یک مشاور خوب باید توانایی فراهم کردن منابع ارجاعی را داشته باشد.
تخصص مشاور با دغدغه شما هماهنگ باشد. به عنوان مثال، در زمینه انتخاب شغل در مقطع دبیرستان متخصص باشد.

نتیجه گیری

همان طور که در مطالب بالا خواندید شغلیکی از تاثیر گذار ترین عوامل در زندگی روزمره ی همه افراد است و باید یک شغل مناسب، بر اساس علاقه و مهارت خود انتخاب کنند، زیرا اگر شخصی از شغل خود رضایت نداشته باشد، به طور حتم از زندگی خود نیز رضایت نخواهد داشت.

همان طور که می دانید نظریه و کار مشاوره شغلی یک حرفه ی روانشناختی تاثیر گذار می باشد. که بیشتر از نود سال نو آوری و آزمایش به کار برده است. تجزیه و تحلیل برای شغل مناسب نشان گر این موضوع است که مداخلات شغلی مزیت های قابل توجهی را به همراه خواهد داشت. مشاوره شغلی شخصی، گروه های مشاوره شغلی ساختار یافته، کارگاه های شغلی و آموزش شغلی، همه عوامل تاثیر گذار می باشند که برای راهنمایی به مراجعه کنندگان در کشف گزینه ها و تصمیم گیری های شغلی مناسب می باشد.

امروزه در سراسر کشور مراکز مشاوره ی شغلی بسیاری راه اندازی شده است. که هر فردی در هر زمانی می تواند. به این مراکز معتبر مراجعه کند و مشکلات خود را در مورد انتخاب و تغییر شغل با مشاور در میان بگذارد.

ما در مطالب بالا سعی کردیم تمام اطلاعات مورد نیاز برای افرادی که قصد دارند به مشاور شغلی مراجعه کنند را گردد آوری کنیم، و اگر شما می خواهید برای انتخاب شغل یا تغییر شغل به مشاور مراجعه کنید، به شما توصیه می کنیم مطالب بالا را با دقت مطالعه کنید.

امیدواریم مقاله ما مورد پسند شما قرار گرفته باشد‌ و پس از خواندن آن در زمان مراجعه به مشاور هیچ گونه مشکلی برایتان پیش نیاید.

خرید مستقیم مبل از تولیدی به قیمت کارخانه

وقتی شما واسطه را حذف کنید و مستقیم از تولیدی خرید کنید سود واسطه ها و نمایشگاه دار از محصول حذف میشود و این خرید یعنی خرید یک محصول با کیفیت با قیمت ارزان.
شما دوستان میتوانید تمامی محصولات تولیدی مبل لوکس را بدون واسطه مستقیم از درب کارخانه به قیمت تولیدی خرید کنید و سود واسطه ها و سود فروشگاه مبل را پس انداز کنید. در اینصورت شما ارزان خریده اید.

تلفن مشاوره و ثبت سفارش ۰۹۳۹۴۳۲۵۵۰۰ اقای علوی. ادرس سایت www.moblelux.ir

خرید مستقیم مبل از تولیدی بدون واسطه خرید کنید سود واسطه و سود نمایشگاه دار را پس انداز کنید

خرید مستقیم مبل از تولیدی به قیمت کارخانه.

بازسازی و تعمیر انواع مبلمان ایرانی و خارجی تعمیرات مبل در اصفهان.

,مبل جنسی, مبل زناشویی, مبل لاولی بد, مبل زناشویی در اصفهان,

خرید مبل مستقیم از تولیدی

تعمیرات تخصصی مبلمان

مبل زناشویی لاولی بد

خرید پاف مبلی از تولیدی